https://www.plusplus.co.rs/g.aspx

Hrana za mačke

GRANULE (SUVA HRANA) ZA MAČKE

Suva hrana za mačke ili hrana za mačke u granulama je jednostavan, izbalansiran i  kompletan način da se zadovolje sve nutritivne potrebe koje vaša mačka zahteva na dnevnom nivou.

Pravilna ishrana je veoma važna za zdrav i dug život vaše mačke. Mačka je mesojed, stoga treba znati da hrana za mačke mora da sadrži kvalitetne proteine i amino-kiseline, kao i da bude obogaćena neophodnim nutritivnim dodacima, kako bi njen veliki apetit bio zadovoljen. Međutim, s obzirom na to da su mace nekada probirljive, ponekad je potrebno udovoljiti vašoj maci, te joj pružiti pravi užitak u mirisima, ukusima i teksturi hrane, jer upravo ovi faktori utiču na to koju će hranu mačka najviše voleti.

Na prvom mestu, glavni faktor na koji treba obratiti pažnju je uzrast mačke. Danas postoji hrana za kategoriju mladih mačaka koje se tek prilagođavaju čvrstoj hrani, kao i za senior mačke, koje imaju drugačije potrebe i metabolizam. Takođe, rasa mačke je osobina koju bi trebalo uzeti u obzir.

Nutritivna vrednost hrane i kvalitet namirnica, od velike su važnosti za srećan i dug život mačke, te su razvijene specifične kategorije hrane, prilagođene potrebama vašem malom ljubimcu, kao što su: hrana za mačke bez glutena, Grain free hrana bez žitarica, veterinarska hrana.

Ne zaboravimo da danas postoje i specijalizovani brendovi za određen tip veterinarske hrane, koja je formulisana tako da ublaži česta zdravstvena stanja i bolesti koje mačke mogu imati. Stoga, hranu razlikujemo po tome da li je predviđena za određeni zdravstveni problem koji mačka ima